יקב מישר יקב מישר יקב מישר יקב מישר יקב מישר יקב מישר




















לֹא מִתּוֹךְ הַיָּם,
מִתּוֹךְ אוֹטוֹבּוּס מִסְפָּר 5
נִפְלְטָה מַרִיאֵלְלָה.

לֹא עַל צוּק שָׂגִיא,
בְּקָפֶה בְּפִנַת הַרְחוֹב
שָׁתְתָה וּפִטְפְּטָה בְּחֶבְרָתִי.

לֹא עַל מַצָּע אֵזוֹב,
בְּחֶדֶר שָׂכוּר בִּמְלוֹן טְרוּמְפֶּלְדּוֹר
שָׁכְבָה עַל יַד גּוּפִי.


(מאיר ויזלטיר, "לא מתוך הים", פרק א' פרק ב', הוצאת "עכשיו")



לא על צוקים שגיבים הנשקפים על משברי ים, לא במרומי רמות געשיות, לא בכפרי בורדו האציליים, לא בעמקי נאפה וסונומה הגאיונים – אלא אצלנו, על יד גדרה, בישובי גדרות, בגובה 58 מטר מעל לים של אשדוד, על אדמת.כורכר וסחף.


יין משובח–מה הסוד...?

אז איך זה שיוצא יין כל כך... ?
אולי בגלל הכַּנָה המיוחדת – סולטקריק – היפה לקרקעות חוליות, כיוון שהיא עמידה לנמטודות.
אולי בגלל גבעת הכורכר שליד.
אולי בגלל שכמעט ולא משקים את הכרם, לא מאכזריות חלילה – אלא פשוט,הוא לא זקוק לכך...
אולי בגלל הקרקע החולית שמסייעת לו לשלוח את שורשיו חמישה, אפילו עשרה, מטר לעומק.
אולי הרוח הרעננה המגיעה מהים, גם בימי שיא הקיץ, תורמת לאיכות וליחודיות...
אולי בגלל העבודה העצמית... (הכרמים מטופלים ונבצרים באופן ידני על מנת להביא את הענבים במצב הטוב ביותר ליקב הצמוד)
אולי בגלל האהבה...
כך או אחרת, הכרמים של היקב מניבים פרי מעולה, המפיק יין שאפשר להתגאות בו, וזוכה לשבחים ממיטב המבקרים והמסעדנים בישראל וגם בעולם.

עפרנעמיחיהזאבשאוליזהריקב משפחתי

יקב מישר הוא יקב משפחתי קטן הצמוד ל- 17 דונם כרמים, המשתרעים בין גבעות, על אדמת סחף וכורכר, לא הרחק מהים התיכון. בכרמים גדלים בנחת זני גפנים המתאימים ביותר לאזור: קברנה סוביניון, מרלו, שיראז, מוסקט ומורבידר.
תחילת הרומן של חיה וזאב סמילנסקי עם היין החל באמצע שנות ה-80 עת שהו באירופה כסטודנטים וייצרו בדירתם יין, להנאתם. הניסיון... השגיאות...הלימוד... הטעימות... הזמן...האהבה... חברו יחדיו והביאו להתמקצעות ולמומחיות בענף.
הכרם הראשון ניטע בשנת 1992, והבציר הראשון נערך בספטמבר 1995.
מאז תחילת הדרך ועד עצם היום הזה, כל התהליכים של הכנת היין - החל בהדלייה, שתילה, גיזום, השקייה, דישון, המשך בבציר, סחיטה והתססה, וכלה ביישון, ביקבוק, ואפילו עיצוב הבקבוק והתווית - נעשים על ידי בני המשפחה.

הכנת היין

"מתחילת הדרך שמנו לעצמנו מטרה לייצר את היין הטוב ביותר שאפשר להפיק מהטרואר הייחודי שלנו. את היין אנו מכינים באופן הפשוט ביותר – מה שקרוי התערבות מזערית. מה שהאדמה וההפרי יכולים לתת – אנו משתדלים לקחת... בציר ידני מוקדם בבוקר, הפרדה ומעיכה קלה – וישר למיכל התסיסה..."
תסיסת היין נערכת ללא תוספת גופרית. לאחר תסיסה של כמה שבועות על הקליפות, נשאר היין על שמריו במכלי היקב, על מנת להתבגר מספר חודשים בתנאים הדומים לאקלים היקב. רק לאחר מכן מועבר ליישון במרתף היקב לתקופה של 12 עד 18 חודשים בחביות אלון צרפתי.

יין נפלא במחיר אטרקטיבי

תהליך עשיית היין ביקב מישר מושפע מהמסורת האיטלקית, ואולי משום כך אופי היינות מזכיר את האופי הים תיכוני של יינות איטליה ויוון.
יינות מישר אינם מסוננים; הם מתאימים במיוחד ליישון, ומגיעים לשיאם מספר שנים לאחר הבציר.
"מטרתנו ביקב מישר היא לייצר יין קלאסי ואלגנטי במחיר שווה לכל נפש – יין שאנשים כמונו אוהבים לשתות!"

כשרות

יין זה מיוצר בגאווה ללא רבנים או משגיחים.
נשמח לביקורים של חובבי יין - בתיאום מראש.
 
 
 
 
הצטרפו לתכנית המנויים של יקב מישר או לרשימת הדיוור של היקב:
 

חדש!!! אפשר לקנות יינות מישר בארה"ב !!!

כל הזכויות שמורות © ליקב מישר 2002     hayasmil@gmail.com   בניית אתר: דוגרי